Tocanita de iepure

de Cris2711 in Iepure, 25 Apr 2015 | 16893 vizualizari

 

Primit de la mama l-am decongelat cu o seara inainte si dis de dimineata cumparat legume proaspete.Servita alaturi de o salata si cu paine proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure taiat in bucati
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 100 gr. rosii taiate marunt in suc propriu
  • foaie de dafin
  • boia
  • faina
  • piper
  • sare dupa gust
  • 1 lingura smantana
  • ulei de masline
  • frunze de patrunjel proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de iepure:

Intai am taiat ceapa marunt.

Apoi am taiat morcovii rondele,ardeiul rosu taiat cubulete.

Intr-o oala de 5 l  am incins uleiul de masline,am adaugat ceapa si am lasat la calit.

Apoi am adaugat bucatile de iepure, pe care am pus sare si piper.

Le-am calit cam doua minute pe o parte, doua minute pe alta.

Apoi am adaugat legumele si am mai lasat doua minute la calit.

Apoi am pus apa, circa 2,5 l-3 l.

Am lasat sa fiarba la foc mediu.

Am adaugat dafin, boia si rosii taiate in suc propriu.

Se mai adauga sare dupa gust daca este cazul.

Am lasat sa fiarba 90 de minute la foc mediu.

Apoi se face testul de carne si legume fierte.

Cand sunt fierte se pregateste faina cu smantana si putina apa pana se omogenizeaza ca o crema.

Peste se adauga sos din tocanita si cu polonicul se toarna peste restul compozitiei.

Am mixat sosul din tocanita cu blenderul si am presarat si frunza de patrunjel tocata marunt.

Se serveste calda.

 

 

TIPS-URI

1

Se serveste alaturi o salata.

2

Se poate servi si o garnitura de cartofi sau orez.

3

Sosul mixat cu blenderul este mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Cris2711 1

26.04.2015, 17:39

Mire chiar ca a fost s-a papat,gata)

Ksenya 1

27.04.2015, 11:25

maine fac si eu reteta ta

Cris2711 1

27.04.2015, 13:13

Ksenya ma bucur noua ne-a placut tare mult asa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ficat de iepure cu ceapa verde si smantana